Grote badkamer met ruimte voor het hele gezin

Heeft u een grote badkamer, waar u graag een oase van welbevinden wilt creëren? Heeft u een groot gezin, waar veel mensen vechten om een plek in de badkamer?

Als u met meerdere personen de badkamer gebruikt, ontstaan er hotspots waar het extra druk is. De douche, de wastafel en de spiegel zijn plekken waar een extra run op is als het hele gezin zich moet haasten om op pad te gaan. Maar geen nood; in een grote badkamer zijn veel inrichtingsmogelijkheden en dus is het zaak om creatief te zijn. Daarom hebben wij een aantal tips en tricks verzameld voor manieren waarop u uw grote badkamer optimaal kunt benutten, zodat esthetica en efficiëntie hand in hand gaan.

Vergroot de efficiëntie »Extra opbergruimte »Meer ruimte bij de spiegel »Extra werkruimte »De persoonlijke touch »Scherm het toilet af »

Vergroot de efficiëntie in de badkamer

De meeste gezinnen met één badkamer kennen het probleem: ’s ochtends ontstaat er een waar strijdtoneel bij de wastafel en de douche. Iedereen vecht om een plaats om zich klaar te maken. Daarom willen we u graag inspiratie geven voor het optimaliseren van de inrichting van uw badkamer, zodat het hele gezin zijn tijd in de badkamer efficiënter kan gebruiken.

Creëer ruimte voor het hele gezin met een dubbele wastafel

De ruimte rond de wastafel is vaak beperkt en in een grote badkamer kan dit probleem eenvoudig opgelost worden met een dubbele wastafel. Op die manier kunnen 2 personen de wastafel tegelijkertijd gebruiken.

Bekijk dubbele wastafels »

Ruimte voor meer personen onder de douche

In een groot gezin is er vaak weinig ruimte onder de douche, maar waarom zou u het douchegebied in uw grote badkamer niet vergroten, zodat meer personen tegelijkertijd kunnen douchen? U kunt twee douchekoppen in dezelfde douchecabine plaatsen en daarmee een dubbele douche creëren, zodat meer personen tegelijkertijd kunnen douchen.

Wilt u dat uw badkamer pure luxe uit ademt, dan kunt u een walk-in douche maken, met veel bewegingsruimte en een gevoel van welbevinden. U kunt één van onze standaardmodellen kiezen of uw eigen grote douche samenstellen met behulp van verschillende douchewanden en -deuren.

Bekijk grote douche-oplossingen »

Ieder zijn kant

Als u een grote badkamer met veel opbergruimte heeft, kunt u daarin heel goed laden en kasten gebruiken, zodat iedereen zijn eigen vaste plek heeft voor zijn spullen. Dat is praktisch wanneer veel mensen de badkamer tegelijkertijd gebruiken, omdat het met vaste plekken eenvoudiger is om dingen te vinden en sneller klaar te zijn. Denk er bij het indelen aan dat iedereen die tegelijkertijd in de badkamer is, zijn dingen aan verschillende kanten van de badkamer heeft, zodat ze elkaar niet in de weg lopen.

Wees creatief en creëer extra opbergruimte

Heeft u er wel eens over nagedacht dat u veel dingen heel goed in de badkamer kunt opbergen? Niet alleen de voor de hand liggende spullen, zoals toiletartikelen en elektrische apparaten als föhns en scheerapparaten, maar de badkamer is ook erg geschikt voor handdoeken, schoonmaakmiddelen, babyspulletjes, nachtkleding, etc. Gun uzelf ook de luxe om uw ondergoed en panty’s in de badkamer op te bergen, zodat u ze direct na het douchen of baden kunt aantrekken.

Wij hebben veel verschillende opbergopties voor de badkamer. Als u een grote badkamer heeft, is het slechts een kwestie van de mogelijkheden ontdekken en de optie kiezen, die perfect bij uw wensen past.

Extra opbergruimte met hoge kasten, boven- en onderkasten

De traditionele opties om meer opbergruimte te creëren zijn hoge kasten, boven- of onderkasten, die rond de wasbak zijn geplaatst. Maar vaak is er meer ongebruikte muurruimte in de badkamer, bijv. achter de deur of boven de radiator of het toilet. Kies daarom voor een bovenkast boven het toilet, zodat u bijv. het toiletpapier altijd bij de hand heeft. U kunt extra opbergruimte creëren met hoge kasten, boven- of onderkasten, ongeacht of u een kleine of een grote badkamer heeft.

Bekijk kasten »

Hoge wastafelonderkasten met veel opbergruimte

Een aantal van onze wastafelonderkasten is zonder meerkosten verkrijgbaar met een extra hoge onderste lade, zodat u veel ruimte heeft voor de spullen van het hele gezin. Tegelijkertijd zijn de laden erg geschikt voor het opbergen van bijv. handdoeken en schoonmaakmiddelen, die vaak lastig in normale laden passen. De hoge wastafelonderkasten zijn ook geschikt voor kleine ruimtes, waar het lastig kan zijn om muurruimte te vinden om dingen op te bergen.

Bekijk hoge wastafelonderkasten »

Creatief opbergen met overige kasten

In een grote badkamer is ruimte om te spelen met zowel de mogelijkheden om extra opbergruimte te creëren als om een decoratieve touch aan te brengen. Laat uw fantasie de vrije loop en laat u inspireren door één van onze opties of zoek uw eigen oplossing.

Bekijk overige kasten en werkbladen »

Kies meerdere wastafelonderkasten

Als veel mensen uw badkamer gebruiken, is het slim om twee of meer wastafelonderkasten te kiezen. Daarmee krijgt u meer laden. Ook hoeft u niet meer om elkaar heen te draaien als iemand voor de wastafel staat en een ander de lade wil openen. Met deze optie kan iedereen in het gezin zijn eigen lade krijgen en voorkomt u gedoe over het rommelen in elkaars lade. Kasten met vier of meer laden worden meestal gemaakt voor wastafels die 120 cm of breder zijn.

Bekijk kasten met meer lade-opties »

Praktische inrichting van kasten en laden

Alles gaat ’s ochtends sneller als dingen een vaste plek hebben en u daar niet naar hoeft te zoeken. Daarom kan het de moeite waard zijn om uw laden en kasten optimaal in te richten. Als badkamerspecialisten, die de uitdagingen van onze klanten kennen, hebben wij een reeks functionele accessoires ontwikkeld. Uitneembare houten opbergbakken en geïntegreerde verlichting voor laden en kasten, stopcontacten in spiegelkasten en laden voor elektrische apparaten, wasmanden voor hoge kasten en nog veel meer. Allemaal dingen die uw dagelijks verblijf in de badkamer vergemakkelijken.

Bekijk inrichting van kasten en laden »

Creëer meer ruimte om in de spiegel te kijken

De ruimte voor de spiegel is een uiterst beperkt gebied, wanneer het hele gezin het druk heeft om zich klaar te maken. Maar in een grote badkamer zijn veel mogelijkheden om extra plaats te creëren om in de spiegel te kijken.

Bekijk uzelf vanuit verschillende hoeken

Als u kiest voor een spiegelkast, dan kunt u 2 vliegen in een klap slaan. Met dubbelzijdige spiegeldeuren en een spiegelachterwand in de spiegelkast kan iedereen in de spiegel kijken, ongeacht of de deuren van de spiegelkast open of dicht zijn. Tegelijkertijd kunt u zichzelf ook van achter in de spiegel bekijken, door de spiegelkastdeuren te draaien.
Bekijk spiegelkasten »

Bekijk uzelf helemaal

In een grote badkamer heeft u vaak wat muurruimte over. Daar kunt u heel goed een grote passpiegel plaatsen, zodat u kunt checken of u er van top tot teen perfect uitziet, voordat u de deur uitgaat.

Bekijk passpiegel »

Creëer een wand van spiegelkasten

Onze spiegels zijn verkrijgbaar in een breedte van maximaal 160 cm, maar als u meer spiegelruimte wilt kunt u een hele spiegelwand creëren door een aantal spiegelkasten naast elkaar te zetten. Als bonus creëert u zo ook nog extra opbergruimte.

Bekijk spiegelkasten »

Geef uzelf een opmaakplek

Waarom zou u de ruimte in uw grote badkamer niet gebruiken om een opmaakplek te creëren, die uw badkamer een vleugje luxe geeft en ruimte creëert voor extra welbevinden. Daar kunt u in alle rust uw haar doen of uw make-up aanbrengen zonder gestoord te worden door de rest van het gezin. Een make-uptafel beperkt ook het verkeer rond de spiegel en wastafel, waar het in een groot gezin vaak extra druk is.

Bekijk spiegels »Bekijk meubels voor make-uptafel »

Accessoires voor de ultieme opmaakplek

Met een elegante en functionele make-up spiegel met verlichting kunt u alle details in het gezicht heel goed zien bij het opmaken, het epileren van uw wenkbrauwen, etc. U kunt ook onze slimme houten opbergbakken met metalen inzet kiezen, zodat u overzicht houdt over uw make-up, of de fraaie kruk, zodat u prettig kunt zitten terwijl u zich mooi maakt.

Bekijk accessoires voor opmaakplek »

Wilt u meer werkruimte?

Als u graag veel werkruimte wilt, zodat de spullen van het hele gezin een plek kunnen krijgen, dan kunt u kiezen voor een asymmetrische wastafel. Wij bieden veel mogelijkheden om aan uw wensen tegemoet te komen en we hebben asymmetrische wastafels in verschillende designs en materialen. U kunt kiezen uit verschillende standaardoplossingen of een van onze maatwerkoplossingen, die perfect in uw badkamer passen, ongeacht grootte en vorm.

In een grote badkamer kunt u ook extra werkruimte creëren door een commode te maken, waarbij u een werkblad combineert met kasten die passen bij de overige meubels in uw badkamer of deze juist complementeren.

Asymmetrische wastafels »Bekijk werkbladen en kasten »

Persoonlijke touch met decoratieve en functionele accessoires

Als badkamerspecialisten, die de uitdagingen van onze klanten kennen, hebben wij een reeks accessoires ontwikkeld die geschikt zijn voor het leven in de badkamer. Ze vergemakkelijken niet alleen het dagelijks verblijf, maar dragen ook bij aan het gevoel van welbevinden in grote badkamers.

Bekijk accessoires »

Scherm het toilet af

In een grote badkamer kunt u heel goed het toilet afschermen, zodat u meer privacy ervaart als er ook andere gezinsleden in de badkamer zijn. U kunt een aparte ruimte creëren met een dichte deur of kiezen voor onze douchedeuren, voor een lichtere en meer ruimtelijke oplossing.

Bekijk douchedeuren »