Over Dansani

Dansani werd in 1983 als eenmanszaak gevestigd door Thomas Bjerrum. Destijds had het slechts één werknemer en de productie van badkamermeubelen was beperkt tot 14 m². Het jaar erna verhuisde het bedrijf naar een grotere ruimte en verwierf het een solide positie op de thuismarkt.

Sindsdien is het snel gegaan. Dansani heeft het bedrijf uitgebreid en heeft nu ook dochterondernemingen in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland terwijl het exporteert naar meer dan 20 Europese landen. Op dit moment heeft Dansani meer dan 180 werknemers in dienst in binnen- en buitenland. Bekijk hier in welke landen wij actief zijn.

ALS ER IETS GEDAAN MOET WORDEN, MOET HET GOED GEDAAN WORDEN

Zo redeneren wij bij Dansani en dat is al zo sinds wij in 1983 begonnen, en dat zal altijd zo blijven. Wij zijn badkamerliefhebbers in hart en nieren, en wij willen van de badkamer de mooiste kamer van het huis maken. Daarom is onze missie eenvoudig - mooie en doordachte badkamerconcepten ontwerpen en produceren, die vreugde brengen in het dagelijkse leven.

Deens design

Bij Deens design staat de mens centraal - Deens design maakt het dagelijks leven gemakkelijker en het is mooi en eenvoudig om naar te kijken. Voor Dansani is dit wat onze ontwerpen belichamen. Het moet een lust voor het oog zijn, het moet moeiteloos werken en het moet voelen alsof je thuiskomt.

GOED VAKMANSCHAP

Het vakmanschap in onze productie in Denemarken staat onder controle. Het zijn bekwame mensen met respect voor de materialen en jarenlange ervaring, en ze doen het goed, zodat we 10 jaar garantie kunnen geven op onze meubelseries.

DUURZAAMHEID

Bij Dansani hebben we altijd afval gesorteerd en warmte bespaard, en als het om onze meubels gaat, stellen we eisen aan onszelf en onze leveranciers. Het hout moet traceerbaar zijn en we houden het aandeel gerecycled materiaal en, niet in de laatste plaats, het energieverbruik bij de productie nauwlettend in de gaten. We zijn eerlijk over onze materialen en we willen zoveel mogelijk informatie doorgeven aan jou als klant. 

Bekijk de film over Dansan

Treed binnen in onze wereld van badkamers en zie wie we zijn en wat we maken.

Onze waarden

Onze waarden zijn onze drijvende kracht en de basis voor alles wat we doen: We stralen plezier uit naar onze collega's, klanten en leveranciers. We respecteren het individu, onze omgeving en het milieu. We durven te ontwikkelen en veranderen en zetten vraagtekens bij "wij zijn gewend om".

Plezier

Het plezier van creëren is onze drive. Dat is hetgene dat we willen kanaliseren bij zowel onze klanten als onze partners. We beschouwen problemen als interessante uitdagingen, die op de Dansani-manier moeten worden opgelost. Dat draagt bij aan het plezier in ons werk en uiteindelijk tot goede resultaten.

Respect

Ons geweten eist van ons dat we respect hebben voor de wereld om ons heen. Daarom is respect voor mens en natuur noodzakelijk om achter de dingen te kunnen staan, die wij doen. We hebben respect voor goed vakmanschap en de materialen die we gebruiken. Bovenal hebben we respect voor de designtraditie, die onze oplossingen vertegenwoordigen.

LEf

We moeten niet bang zijn om fouten te maken. We moeten in plaats daarvan de lef tonen om een verschil te maken via de oplossingen die wij creëren en op de markten waarin we actief zijn. We moeten openstaan voor nieuwe indrukken en voor de veranderingen die we zien in de wereld. Anders ontwikkelen we ons niet verder.

Lees meer over duurzaamheid en het milieu

Ontmoet onze designers

Alle Dansani-meubelen ontstaan vanuit het idee om een verschil te maken. Het begint allemaal in onze designstudio in Kopenhagen. In de lichte, luchte ruimtes vinden onze designers en architecten zowel rust voor verdieping als toegang tot de bruisende hoofdstad.

Geïnspireerd door klassiek meubelvakmanschap en de vele unieke Scandinavische materialen wordt het spanningsveld tussen het fantastisch functionele en het esthetisch minimalistische verkend. Wanneer de eerste pennenstreken worden gezet, is het doel altijd hetzelfde: Het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie, alsmede het toevoegen van wederom een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Deens design.

Rasmus Kjær, CDO & designer

Rasmus is al sinds 1993 designer bij Dansani en heeft door de jaren heen veel verschillende toepassingen gecreëerd, die het leven in de badkamer mooier en eenvoudiger maken. Rasmus is in 1991 afgestudeerd aan Kunstakademiets Arkitekstskole in Denemarken.

Jeanette Vecht, designer

Jeanette is al sinds 1993 designer bij Dansani. Sindsdien is ze bezig geweest met het vormgeven van functionele en mooie meubelen en accessoires. Ze is in 1990 afgestudeerd aan Kunstakademiets Arkitektskole in Denemarken.

Andreas Marxen, designer

Andreas is opgeleid tot Master in Industrieel Ontwerpen en startte in 2018 bij Dansani. Het ontwerpen van meubilair voor de badkamer houdt altijd in een scherp oog te hebben voor de balans tussen functie en emotie.