Laat uw droom over een nieuwe badkamer uitkomen

Misschien kent u het wel. Iedere morgen staat u op een koude tegelvloer en wordt u eraan herinnert dat het tijd is voor een nieuwe badkamer. Maar van idee naar uitvoering kan lang duren, vooral als u niet zeker weet hoe u deze klus eigenlijk moet aanpakken. Hoe groter de renovatie en hoe nodiger de veranderingen, des te onoverzichtelijker een klus lijkt te worden. Maar wij helpen u graag met de planning van een nieuwe badkamer en geven u hierbij goede ideeën, tips en tricks om u met uw droom op weg te helpen.

Budget » Gebruik van de badkamer » Opbergen vs. werkbladruimte » Schuine wanden » Ruimte voor iedereen » Nieuwe installaties » Vind uw stijl » Ervaar de producten » Projectleiding »

De volgende handleiding bevat alle belangrijke afwegingen, die u moet maken om uw droombadkamer te kunnen realiseren:

Hoe ziet uw budget er uit?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel geld u wilt gebruiken voor de nieuwe badkamer. Vraag ook uw bank om advies en houd er rekening mee dat een bouwproject vaak duurder is dan verwacht, vanwege onvoorziene problemen die u gaandeweg tegen kunt komen. Het is daarom verstandig om hiervoor extra budget in te calculeren.

Vindt u het lastig om aan de slag te gaan en de kosten van het project te overzien, dan kunt u hulp krijgen bij professionele badkamerwinkels. Daar krijgt u goede ondersteuning en advies over hoe u de klus het beste kunt oppakken en inspiratie en ideeën opdoen voor uw nieuwe badkamer. We raden daarom aan om contact op te nemen met één van onze vele dealers.

Zoek dealer »

Hoe gebruikt u de badkamer op dit moment - wilt u iets veranderen?

Maak eerst een lijst met de voor- en nadelen van uw huidige badkamer. Er zijn vast en zeker dingen die u al vaak had willen aanpassen en dingen die goed functioneren en die u mee wilt nemen naar een nieuwe badkamer.

Heeft u een oud bad die niemand gebruikt, dan kunt u die vervangen door een douche-oplossing en meer ruimte creëren voor bijv. hoge kasten, een make-uptafel of een staande spiegel. Denk ook aan de plek voor de handdoekradiator of ophanghaken nabij de wastafel en de douche. En waar moet de toiletrolhouder komen? Ook die moet een goede plek krijgen.

Hoe grondiger uw voorwerk en hoe uitvoeriger uw lijst, des te waarschijnlijker het is dat de interieuradviseur in de badkamerwinkel u kan helpen met het vinden van de perfecte oplossing voor u en uw wensen.

Neem een kijkje in ons inspiratie-universum en vind inspiratie voor het inrichten van een nieuwe badkamer.

Bekijk badkamer inspiratie »

Werkbladruimte, opbergen of allebei?

Als u meubels voor een nieuwe badkamer gaat uitzoeken, is het een goed idee om eerst te beslissen hoe u de ruimte in de badkamer wilt gebruiken. Wilt u een lang werkblad met ruimte voor bijv. een aankleedkussen, dan is er minder plek voor hoge kasten en kasten voor het opbergen van bijv. ondergoed en handdoeken. In plaats daarvan kunt u extra hoge kasten kiezen en de ruimte onder de wastafel goed benutten.

Is uw badkamer smal, dan kunt u de vloerruimte prioriteit geven door een smalle wastafel te kiezen zonder al te veel concessies te doen qua werkbladruimte. Heeft u een langer werkblad nodig, dan is een asymmetrische wastafel een goede optie. Verkiest u een spiegelkast boven een spiegel, dan kunt u zichzelf in de spiegel bekijken en de ruimte aan de muur benutten voor extra opbergopties.

Denk goed na over de dingen die u wilt behouden in uw badkamer en richt de ruimte daarnaar in. Heeft u extra ruimte aan de muur nodig, dan is de muur boven het toilet of achter de deur ook geschikt voor een hoge kast, een bovenkast of planken.

Creëer opbergruimte » Extra werkruimte? »

Moet u rekening houden met schuine wanden en scheve hoeken?

Schuine wanden of scheve hoeken, waar u in uw oude badkamer last van had, hoeven geen belemmering te zijn voor een fraaie nieuwe badkamer. Met op maat gemaakte werkbladoplossingen, asymmetrische wastafels, ronde spiegels, zwevende planken etc. zijn er veel mogelijkheden om alle ruimte volledig te benutten. En dat hoeft geen vermogen te kosten.

Lees hier meer over het inrichten van een ruimte met schuine wanden en scheve hoeken:

Badkamer met schuine wanden »

Creëer ruimte zodat iederen op tijd klaar kan zijn

Heeft u slechts één badkamer voor het hele gezin? Dan kan het de moeite waard zijn om goed na te denken over hoe u een nieuwe badkamer het beste kunt delen. Wellicht is een dubbele wastafel een goede optie, zodat broer en zus zich tegelijk kunnen klaarmaken voor de dag? Of wat dacht u van een asymmetrische wastafel en werkbladoplossing, waaraan moeder zich kan opmaken terwijl vader zich scheert? Een lange spiegel met goede verlichting kan door meerdere personen tegelijk gebruikt worden tijdens het föhnen en aankleden. Denk dus na over de wensen en prioriteiten van uw gezin en richt daarna een nieuwe badkamer in. Belangrijk om te onthouden is, dat uw wensen veranderen naarmate de jongste in uw gezin ouder wordt. Dus denk ook vooruit.

Vergroot de efficiëntie »Meer ruimte bij de spiegel »

Moeten er nieuwe installaties komen of muren worden verplaatst?

Als u weet wat uw budget is en wat de wensen van uw gezin zijn, is het eenvoudiger om te bepalen wat en hoeveel u wilt veranderen in de nieuwe badkamer. Hoe meer u verandert in de vaste installaties, hoe duurder het wordt. Het is de moeite waard om te overwegen of u met het formaat en de indeling van uw huidige badkamer kunt leven, in plaats van dure veranderingen aan te brengen, zoals het verplaatsen van een muur, het blinderen van een raam of het verplaatsen van de afvoer en waterinstallaties.

Dat is soms lastig te overzien en daarom raden we aan om gebruik te maken van een professional bij uw plannen voor een nieuwe badkamer. Hij kan u goed helpen en adviseren over het doen van ingrijpende veranderingen en hij kan u inspiratie geven voor het optimaal benutten van de huidige ruimte met verschillende meubels en een creatieve inrichting.

Grootte en vorm van de ruimte »

Welke stijl wilt u in de badkamer?

Als u alle praktische zaken op orde heeft, bent u klaar om te ontdekken welke stijl u wilt in uw nieuwe badkamer. Houdt u van klassiek, modern of romantisch? Of wellicht een beetje van alles of een heel andere, vierde stijl? Zoek inspiratie op sociale media, websites en in diverse brochures, zodat u uw persoonlijke stijl kunt ontdekken. Wij hebben ook een manier bedacht om uw persoonlijke stijl te vinden, dus laat u inspireren.

Vind uw stijl »

Ervaar de producten voordat u gaat kopen

Wanneer u de stijl voor uw nieuwe badkamer heeft bepaald, kunt u beginnen met het uitzoeken van tegels, sanitair, armaturen en meubels. Ga naar een aantal badkamer- en tegelwinkels om de producten te zien en te voelen. Vooral op het gebied van badkamermeubels en douches is er een groot verschil in kwaliteit en dus is het belangrijk om te ervaren hoe de producten aanvoelen als u ze gebruikt.

Bij onze dealers krijgt u goed en professioneel advies, zodat u de juiste producten van de juiste kwaliteit kiest en u uw budget zo optimaal mogelijk gebruikt. Veel badkamerwinkels en showrooms kunnen ook een badkamer voor u intekenen, zodat u een nieuwe badkamer tot in het kleinste detail kunt plannen.

Vind hier uw dichtstbijzijnde Dansani dealer:

Zoek dealer »

Hoeveel werk mag, kunt en wilt u zelf doen?

Afhankelijk van hoeveel u wilt verbouwen in een nieuwe badkamer, moet u bepalen of u professionele hulp nodig heeft. Onthoud dat er duidelijke regels zijn voor wat u zelf mag doen in een natte cel. Onderzoek dit van tevoren goed, voordat u aan de slag gaat. Tegelijkertijd worden er hoge eisen gesteld aan technische zaken, waarbij YouTube u gegarandeerd niet kan helpen. Daarom raden we aan om al het werk door professionele vakmensen te laten doen.

Al naar gelang uw budget kunt u ervoor kiezen om de projectleiding zelf op u te nemen of hiervoor ook een professional in te huren.

Professionele projectleiding

Wilt u de projectleiding overlaten aan een professional, dan kunt u een offerte opvragen voor een totaalprijs, zodat één bedrijf verantwoordelijk is voor het gehele project. Daar zitten veel voordelen aan. U heeft slechts één contactpersoon, u heeft een afgesproken prijs voor een afgesproken termijn en u kunt zich ontspannen en verheugen op een fraaie, nieuwe badkamer, die klaar is voor gebruik.

Zelf als projectleider fungeren

Als u ervoor kiest om zelf het project ”nieuwe badkamer” te leiden, moet u zelf de verschillende bedrijven voor deze klus uitkiezen en zelf het project van begin tot eind aansturen. U rekent met elke afzonderlijke firma apart af. Het is belangrijk dat u de vaklui in de juiste volgorde laat komen, zodat u voorkomt dat er onnodige vertraging optreedt en het project daardoor duurder uitvalt. De badkamerinstallateur legt leidingen en vloerverwarming aan, de elektricien verzorgt de elektra, de tegelzetter legt de vloer, de stukadoor pleister de muren, etc. Vraag meerdere offertes op om de beste prijs te krijgen.

 

We hopen dat u inspiratie heeft gekregen om aan de slag te gaan met een nieuwe badkamer. Wanneer u producten van Dansani kiest, vinden we het leuk als u een foto van uw nieuwe Dansani-badkamer deelt op sociale media via #mydansani, #dansanibathrooms of #createyourpersonalspace