Laat goede badkamerverlichting de sfeer verhogen

Het juiste licht om make-up aan te brengen, u te scheren of uw haar te stylen - maar ook een licht dat warm en uitnodigend is en waar u blij van wordt. Licht is zo belangrijk voor ons welbevinden. Stelt u zich eens voor dat u vroeg opstaat en zich klaar moet maken voor de dag met badkamerverlichting, die hard, verblindend en koud is. Denk dus aan het licht bij het inrichten van uw badkamer.

Wij hebben enkele tips voor goede badkamerverlichting voor u op een rijtje gezet, zodat u een goed werklicht heeft, de juiste sfeer creëert en het dagelijks leven wat vrolijker maakt.

Dagverlichting

Avondverlichting

Avondverlichting gedimd

Nachtverlichting

1. Denk aan de juist werkverlichting

Het licht van uw badkamerspiegel moet de details laten zien die u wilt zien voordat anderen dat doen. Met andere woorden, u moet zich kunnen opmaken of scheren bij een zo natuurlijk mogelijke badkamerverlichting, zodat u zichzelf op dezelfde manier ziet als in goed daglicht. Wij raden u aan een spiegel of spiegelkast te kiezen met ingebouwde verlichting of lampen aan de bovenzijde. Er zijn veel opties wat betreft een badkamerspiegel met licht, bijvoorbeeld onze populaire ronde Moon spiegel of de vierkante Show spiegel, die rondom licht heeft.

2. Krijg meer overzicht met Badkamer licht

Open de lade en het licht gaat aan, zodat u gemakkelijk het pincet, de nagelknipper en andere mooie spulletjes kunt zien die u in uw badkamerkast heeft liggen. En bij de ladeverlichting van Dansani is er natuurlijk over nagedacht dat het licht precies in de lade valt en dat de LED verlichtingsrail zelf niet zichtbaar is. U kunt kiezen voor ladeverlichting bij de meeste series van Dansani.

Wist u dat...

Een persoon van 60 jaar dubbel zoveel licht nodig heeft als iemand van 20 jaar?

3. Goedgekeurd voor de badkamer.

De lampen die u in uw badkamer installeert moeten geschikt zijn voor gebruik in de badkamer en hier wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende zones, waarbij lampen in zone 2 een IP44-goedkeuring moeten hebben. Zone 2 is het gebied 60 cm van de buitenrand van de douchecabine en de badkuip of 120 cm van de douchekop. Alle lampen en inbouwspots van Dansani zijn IP44-goedgekeurd als badkamerverlichting, dus ze zijn volkomen veilig.

Bekijk en downloaf de handleiding voor elektrische installaties »

4. Nachtverlichting & een gezellige sfeer.

Net genoeg licht om het toilet en de wastafel te vinden, maar niet zoveel dat u er echt wakker van wordt. Zo moet het ' s nachts zijn en precies zo werkt de fraaie en discrete onderverlichting. De onderverlichting heeft ook een mooi effect in combinatie met de andere badkamerverlichting als het geen nacht is. De onderverlichting is verkrijgbaar op alle wastafelonderkasten en op veel spiegelkasten in de Calidris, YOU en Luna series.

Wist u dat...

Wij 80% van de tijd binnen zijn en afhankelijk zijn van kunstmatig licht?

5. Denk duurzaam

De LED-verlichtingen van Dansani zijn van hoge kwaliteit en hebben een levensduur van 20 jaar bij een minimaal energieverbruik van 4 uur per dag. En als de lamp eindelijk voor de laatste keer brandt, kunt u het product gemakkelijk uit elkaar halen voor een milieuvriendelijke en duurzame afvalverwerking. Ons hele assortiment badkamerverlichting en lampen heeft dezelfde hoge kwaliteit en tegelijkertijd milieuvriendelijk.

Een goede tip wanneer je leds een zo lang mogelijke levensduur wilt geven, en dus duurzamer, is om ze niet de klok rond te laten branden. De LED-geleider produceert warmte en deze warmte zal, wanneer de LED-lamp meerdere dagen brandt, de levensduur van de LED-lamp verkorten.

6. Denk aan het licht in de kast

Net zoals het prettig is om een overzicht te hebben over alle kleine spulletjes in uw lade, is het prettig om te kunnen zien wat u in uw spiegelkast, hoge kast of bovenkast in de badkamer heeft. Aantrekkelijk, functioneel licht, dat door zijn verticale positie een overzicht biedt over verschillende planken en niet verblindt wanneer de kast geopend wordt, omdat het discreet in de zijkant van de kast geplaatst is.

Wist u dat...

Het wetenschappelijk bewezen is dat licht een belangrijke rol speelt voor ons welzijn?

7. Zorg voor evenwicht in uw badkamer licht

De meesten willen een rustige en mooie uitstraling in de badkamer en een manier om dat te bereiken is om uw badkamerverlichting op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor onze Jupiterlamp , verkrijgbaar als plafondspot, als hanglamp en als spiegellamp. Met de 3 matchende lampen in uw badkamer krijgt u niet alleen een mooi licht, maar ook een harmonieuze uitstraling.

8. Reguleer het licht

Voordat u gaat slapen, is het prettig om warme, gedempte badkamerverlichting te hebben zoals het warme, roodachtige licht van een zonsondergang. In de ochtend heeft u echter goed werklicht nodig, dat witter is en meer lijkt op natuurlijk ochtendlicht. U kunt beide hebben als u voor spiegels en spiegelkasten met lichtregeling kiest. U kunt het licht dan variëren van warm roodachtig tot koel wit licht, en natuurlijk kunt u beide variaties ook dimmen als u dat wilt.

Met een eenvoudige druk op de toets

Nu bieden we ook de mogelijkheid om spiegels, hanglampen en spots te groeperen, zodat ze met één druk op de toets allemaal tegelijk kunnen worden aangestuurd. Dus een aanpassing van het spiegellicht zal ook de spots en hanglampen zowel wat betreft kleurtoon als helderheid aanpassen. De unieke draadloze bediening is eenvoudig in te stellen en vereist geen wifi-aansluiting – u hoeft slechts één extra ontvanger aan te schaffen om tot 5 hanglampen en spots aan te sluiten.

Meer weten over goede verlichting?

Als u zich, net als wij, graag eens wat in details verdiept, dan hebben wij nog wat meer informatie samengesteld over goede badkamerverlichting. Hier gaan wij in op de begrippen Ra-waarde, Kelvin-waarde en lichtkwaliteit. Zie voor deze informatie onze verlichtingsfolder hier.