Ideeën voor de optimale decoratie van een kleine badkamer

Streef je naar een grote master badkamer, maar word je beperkt door de beschikbare ruimte? Kijk dan hier om ideeën op te doen voor een kleine badkamer. Met behulp van innovatieve producten maak je van je badkamer een stijlvolle plek om te vertoeven met veel opbergruimte en praktische oplossingen.

Gelukkig zijn er, zelfs als je badkamer niet groot is, veel designoplossingen, zodat je geen concessies hoeft te doen aan jouw wensen en behoeften.

Tegenwoordig worden grotere eengezinswoningen geruild voor de vrijheid om centraal te wonen zonder de financiële lasten. Maar als je gezin het kleinere gebied moet delen, moet creativiteit bijdragen aan de praktische vereisten, maar ook aan het design. Hier gaan we de uitdaging aan voor de kleinere badkamer en geven we enkele creatieve ideeën over hoe je de ruimte optimaal kunt benutten terwijl je welzijn onderdeel blijft van het design in een meer beperkte ruimte.

De verschillende series van Dansani bieden slimme en functionele oplossingen met veel ideeën voor een kleine badkamer, zodat je gegarandeerd een ruimtebesparende oplossing vindt die past bij jouw designwensen en verwachtingen.

Het is een kwestie van ons grote assortiment verkennen en hoe we ideeën voor een kleine badkamer kunnen inspireren.

Tips & trucs » Creëer opbergruimte » Kies de optimale douche-oplossing »

Tips & trucs

Ondiepe wastafels

Het kiezen van de juiste wastafel wanneer de ruimte beperkt is, is cruciaal. Het moet zo min mogelijk ruimte in de kamer in nemen, maar tegelijkertijd functioneel en gemakkelijk te onderhouden zijn. Kies je voor een ondiepe wastafel met een diepe kom, dan krijg je de ruimte om je handen goed te wassen zonder dat er water over de vloer komt. Bij het kiezen van je badmeubel is het raadzaam om de maximaal beschikbare muurruimte te gebruiken in plaats van een model dat mogelijk alleen is ontworpen om de sifon of het leidingwerk te verbergen. Zelfs 300 millimeter extra biedt voldoende ruimte voor het opbergen van badkamerartikelen zoals wc-rollen en schoonmaakproducten.

Bij Dansani hebben we veel verschillende ondiepe wastafels en veel stijlen hebben ook smallere breedtemogelijkheden. Dit is zowel relevant in zeer kleine badkamers als in langere smalle kamers.

Bekijk ondiepe en smalle wastafels »

Optimale organisatie van je kasten en laden

Maak optimaal gebruik van elke vierkante millimeter ruimte in een kleine badkamer met ideeën zoals onze houten ladeverdelers en kleine bakjes om de laden op te delen om zo rommel te vermijden. Je kunt ook je eigen ontwerpen of zoeken naar geschikte modellen, maar vergeet niet om modellen te kiezen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vocht en vochtigheid in een badkameromgeving.

Mocht je nog ruimte over hebben in een kast dan is onze waszak geschikt voor veel modellen zodat wasgoed volledig uit het zicht is.

Bekijk de indeling van kasten en laden »

Vergroot de kamer met meer spiegels

Meer spiegels in de kamer is een van de ideeën om een kleine badkamer visueel groter te doen lijken. Kies voor bovenkasten met spiegeldeuren of misschien zelfs een spiegelkast met verlichting voor extra opbergruimte. Met een passpiegel krijg je ook de mogelijkheid om jezelf nog een laatste keer te bekijken voordat je op een drukke maandagochtend naar buiten rent.

Bekijk spiegelkasten »

Bekijk passpiegels »

Maak optimaal gebruik van de ruimte tussen spiegel en wastafel

Als de ruimte voor kleinere dagelijkse badkamerartikelen beperkt is, plaats dan een planchet tussen de spiegel en de wastafel. Je moet er echter voor zorgen dat de planchet geschikt is voor gebruik in een badkameromgeving waar vocht en vochtigheid onvermijdelijk zijn.

Bekijk planchets »

Creëer opbergruimte

Gebruik de ruimte met bovenkasten

Breek met de traditie en plaats je kasten in de ruimte waar ze zouden moeten zijn. De ruimte boven het toilet is perfect en wordt vaak niet gebruikt. Kies je voor ondiepere hangkasten, dan krijg je toch veel opbergruimte zonder het risico te lopen je hoofd te stoten als je opstaat. Met bijv. asymmetrische oplossingen voor een kleine badkamer kun je toch een luchtig gevoel in jouw ontwerp creëren.

Bekijk bovenkasten »

Maak optimaal gebruik van de muurruimte en krijg extra opslagruimte

Door gebruik te maken van een badmeubel met de extra hoogte van 64cm kan gebruik gemaakt worden van de wandruimte onder de wasbak waardoor er extra opbergruimte ontstaat voor o.a. handdoeken en schoonmaakproducten die normaal niet in de onderste lade passen. Voor een kleine badkamer, welke smal en lang is, kun je een kleinere wastafel kiezen en de wandruimte volledig benutten met een hoge kast voor extra opbergruimte. Als je badkamer erg smal is, kun je twee ondiepere hangkasten op elkaar plaatsen zodat ze niet veel ruimte in de kamer innemen.

Bekijk hoge wastafelmeubel »

Bekijk hoge- en bovenkasten »

Gebruik de spiegel voor opslag

Als je een spiegelkast kiest in plaats van een spiegel, kun je al je kleinere dagelijkse badkamerartikelen binnen handbereik opbergen. De indeling van onze spiegelkasten is volledig doordacht en voor een kleine badkamer bieden we kleine details zoals magneten (bijv. voor scharen en nagelvijlen), dubbelzijdige spiegeldeuren, vergrotende spiegels, geïntegreerde verlichting en stopcontacten wat betekend dat ruimte het enige is waarop wordt gecompromitteerd.

Bekijken spiegelkasten »

Kies de optimale douche-oplossing

Krijg ruimte voor een douchewand in een kleine badkamer

Bewegingsvrijheid onder de douche is essentieel om welzijn onder het warme water te ervaren. Ons assortiment biedt veel verschillende oplossingen waarbij je de deuren tegen de wanden kunt duwen wanneer je de douchewand niet gebruikt. Met deze opvouwbare oplossingen kun je voorkomen dat je moet kiezen tussen de beperking van de doucheruimte of de verspilde ruimte die de douchewand inneemt wanneer deze niet in gebruik is.

In een kleine badkamer is het nodig om de douche en het meubilair naast elkaar te plaatsen. Om vochtschade aan het meubel te voorkomen, moet het tegen water worden beschermd. Hier is de oplossing een vaste douchewand met opening naar de doucheruimte of een draaideur met vast paneel. De oplossing met het vaste paneel beschermt ook het meubilair en maakt het mogelijk om een gesloten douchewand met deur te hebben.

Bekijk douche-oplossingen »

Douchen in bad zonder water op de vloer

Kalkaanslag op de spiegel & meubelen en een natte vloer zijn vaak het resultaat als de douche in bad staat. Een van de ideeën om dit te voorkomen in een kleine badkamer is een licht en elegant badscherm dat na gebruik voor de douche en de armaturen kan worden geschoven en tegelijkertijd ruimte in de badkamer vrijmaakt.

Bekijk badwand »