Inrichten van een badkamer op zolder met schuine plafonds, schuine wanden en scheve hoeken

Beschouw je badkamer op zolder niet als een probleemkamer die moeilijker functioneel in te richten is dan de meer gebruikelijke badkamerindelingen. Veel van onze meubelseries bieden de mogelijkheid om elk kleine beetje ruimte te gebruiken met behulp van asymmetrische oplossingen en werkbladen op maat.

Perfecte wastafels voor schuine wanden

Met specifieke wastafels uit onze meubelseries kun je, door te kiezen voor asymmetrische oplossingen waarbij de wasbak rechts of links geplaatst wordt, het beste gebruik maken van de ruimte-indeling. Deze optie is erg handig onder een schuine muur. Je kunt rechtop staan bij de wastafel en spiegel terwijl je toch voldoende ruimte hebt op het werkblad langs de schuine wand om je spullen op te zetten. Je hebt de keuze uit vele standaardmaten of heb je maatwerk nodig? In ons assortiment zijn veel opties in stijlen, materialen en afmetingen van wastafels om aan jouw wensen en eisen te voldoen.

Bekijk asymmetrische wastafels »

Sta rechtop voor de spiegel, ook als je een schuine wand hebt

Een spiegeloplossing hoeft niet de breedte van de wastafel te volgen, waardoor onze spiegeloplossingen zich kunnen aanpassen aan jouw badkamer. Kies in een badkamer op zolder een smallere spiegel boven de wastafel. Wij bieden zowel ronde als rechthoekige spiegels in verschillende breedtes en hoogtes met verschillende verlichtingsoplossingen.

Bekijk spiegels en spiegelkasten »

Creëer atmosfeer en gebruik decoratieve planchets in de ruimte

Praktische planchets kunnen de finishing touch zijn bij de inrichting van de badkamer, terwijl de meest gebruikte items binnen handbereik blijven. Plaats ze naast de spiegel en gebruik de ruimte onder de schuine wand. Je kunt verschillende breedtes kiezen en de planchets de vorm van de muur of de spiegel laten volgen.

Bekijk planchets »

Decoreer creatief om meer opslagruimte te krijgen

Ontdek de vele oplossingen voor het inrichten van een badkamer op zolder met schuine plafonds, schuine wanden en / of scheve hoeken.

Bovenkasten zijn niet langer beperkt tot alleen bovenkasten. Ze kunnen gemakkelijk onder een schuine wand worden gemonteerd waar een diepere kast onhandig zou lijken in de inrichting of de ruimte teveel zou beperken. Plaats ze apart voor een luchtige oplossing of plaats ze naast elkaar met een werkblad als afwerking.

Als het toilet niet toestaat dat lades vrij kunnen openen en sluiten, kan open opslag in het ontwerp worden geïntroduceerd, bijvoorbeeld voor handdoeken of wasgoed.

Bekijk wand- en onderkasten »

Pas je aan aan de schuine hoeken van de ruimte met op maat gemaakte werkbladoplossingen

Met een werkbladoplossing kun je volledig flexibel zijn met je plannen en volledig gebruik maken van de indeling van de ruimte zonder jouw ontwerp te beperken. In een badkamer op zolder kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de ruimte onder de schuine wand met een wall-to-wall oplossing. Bovendien kun je het werkblad gemakkelijk aanpassen voor zowel scheve als schuine hoeken.

Bekijk werkbladen »