Deens design

Deens design is meer dan alleen een mooie vormgeving. Het is een filosofie, die functionaliteit, eenvoud, natuurlijkheid en een esthetisch gefundeerde toegang tot het leven omvat. Dat is precies in lijn met de manier waarop we bij Dansani denken.

Deens design is ons cultureel erfgoed

Het uitgangspunt voor onze oplossingen is het leven, dat zich rondom ons design afspeelt. Onze producten moeten ruimte bieden voor de mensen die ze gebruiken en hen een gevoel van vrijheid geven om zelf hun eigen kaders te creëren.

Wij beschouwen de badkamer als een essentiële ruimte in ieder huis en het design moet bij de andere dingen in dat huis passen. Daarom kun je zeggen dat onze grootste opgave is om oplossingen te creëren, die het leven, met alles wat daar bijhoort, eenvoudiger, mooier en daarmee betekenisvoller maken.

TOT OP HET BOT GESNEDEN

Een van de belangrijkste kenmerken van Deens design is de minimalistische en functionele aanpak. Het wordt gekenmerkt door eenvoud, strakke lijnen en tijdloos esthetisch design. Deens design streeft ernaar om objecten te creëren die tegelijkertijd eenvoudig, mooi en praktisch zijn. Het richt zich op het weglaten van het overbodige en het creëren van producten met een harmonieuze balans tussen vorm en functie.

Meubelontwerp is een van de meest prominente en invloedrijke disciplines in het Deense design. Namen als Arne Jacobsen, Hans J. Wegner en Børge Mogensen zijn slechts enkele van de iconische Deense ontwerpers die hun stempel hebben gedrukt op de meubelwereld. Hun werk wordt erkend om zijn eenvoudige elegantie, comfort en baanbrekende constructie. Beroemde stukken zoals de 'Egg' van Arne Jacobsen en de 'Y-stoel' van Hans J. Wegner zijn klassiekers geworden en blijven de hedendaagse ontwerpers inspireren en beïnvloeden.

Deens design wordt wereldwijd erkend om zijn uitmuntende kwaliteit, eenvoud en functionaliteit. Het heeft zich gevestigd als een van de meest invloedrijke en gerespecteerde designtradities ter wereld. In de loop der jaren heeft Deens design internationale erkenning gekregen en zijn stempel gedrukt op vele gebieden, waaronder meubilair, architectuur, verlichting en productontwerp.

DEENS DESIGNERFGOED

Architectuur is een ander belangrijk onderdeel van het Deense designerfgoed. De Deense modernistische architectuurbeweging, bekend als 'funkis', ontstond in het begin van de 20e eeuw en heeft een grote invloed gehad op de internationale architectuurscène. Bekende architecten zoals Arne Jacobsen en Jørn Utzon hebben iconische gebouwen gecreëerd zoals het SAS Royal Hotel in Kopenhagen en het Sydney Opera House, die geroemd zijn om hun elegante ontwerp en technische innovatie.

Verlichting is een andere categorie waar Deens design zijn stempel op heeft gedrukt. Louis Poulsen en Poul Henningsen behoren tot de meest erkende Deense verlichtingsontwerpers. Hun lampen, waaronder de PH lamp en de AJ lamp, zijn emblematisch geworden voor Deens design en staan bekend om hun innovatieve lichtverdeling en esthetische aantrekkingskracht. Deze lampen zijn populaire iconen geworden en zijn te vinden in veel moderne huizen en openbare ruimtes over de hele wereld.

Verlichting is ook iets dat Dansani na aan het hart ligt. Wij geloven dat als er iets gedaan moet worden, het goed gedaan moet worden, en dat geloven we niet alleen als het gaat om onze meubels, maar ook als het gaat om onze verlichting.

LAAT JE INSPIREREN