Ontmoet onze designers

Alle Dansani-meubelen ontstaan vanuit het idee om een verschil te maken. Het begint allemaal in onze designstudio in Kopenhagen. In de lichte, luchte ruimtes vinden onze designers en architecten zowel rust voor verdieping als toegang tot de bruisende hoofdstad.

Geïnspireerd door klassiek meubelvakmanschap en de vele unieke Scandinavische materialen wordt het spanningsveld tussen het fantastisch functionele en het esthetisch minimalistische verkend. Wanneer de eerste pennenstreken worden gezet, is het doel altijd hetzelfde: Het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie, alsmede het toevoegen van wederom een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van Deens design.

Het is de complexe opdracht die mij inspireert

Rasmus is al sinds 1993 designer bij Dansani en heeft door de jaren heen veel verschillende toepassingen gecreëerd, die het leven in de badkamer mooier en eenvoudiger maken. Rasmus is in 1991 afgestudeerd aan Kunstakademiets Arkitekstskole in Denemarken.

"Als industrieel designer draait het in grote mate om het creëren van oplossingen, die in veel soorten huizen passen en die tegelijkertijd iedere dag weer hun nut bewijzen voor verschillende personen.

Geen mens is hetzelfde en dat zijn hun behoeften en wensen vanzelfsprekend ook niet. De badkamer is persoonlijk en moet de persoon afspiegelen, die hem gebruikt.

Mijn inspiratie is een optelsom van alle dingen die ik dagelijks tegenkom. Onze producten zijn alledaagse producten en onze omgeving, zowel mensen, dingen als de natuur, dragen bij aan het creëren van de oplossingen die wij tot stand brengen."

Rasmus Kjær, CDO & designer

Het zijn de materialen die de mogelijkheden creëren

Jeanette is al sinds 1993 designer bij Dansani. Sindsdien is ze bezig geweest met het vormgeven van functionele en mooie meubelen en accessoires. Ze is in 1990 afgestudeerd aan Kunstakademiets Arkitektskole in Denemarken.

"Ik ben erg gefascineerd door de vele materialen, die ik bij mijn werk kan gebruiken. Er duiken voortdurend materialen en technologieën op die je kunt gebruiken om mooie producten te maken. Vooral fineer en porselein zijn op dit moment op verschillende manieren te vormen en dat creëert nieuwe mogelijkheden voor het design.

Ik vind inspiratie bij de oude meesters op het gebied van Deens design, zoals bijvoorbeeld Arne Jacobsen. Ik vind voortdurend een uitdaging in rechte lijnen en de functionalistische toegang tot de vormgeving."

Jeanette Vecht, designer

Design moet het leven gemakkelijker maken

Christoffer begon in 2017 als designer bij Dansani en heeft een Master’s degree in Industriel Design. Als kind werd hij al gedreven door het zelf creëren van dingen en die drive gebruikt hij nu nog dagelijks in zijn werk.

”Het is mijn ambitie om design eenvoudig en functioneel te laten zijn. Het moet het leven gemakkelijker maken voor de mensen die het product gebruiken. Functionaliteit hangt nauw samen met de materiaalkeuze, die ook weer invloed heeft op de productiewijze. Al deze dingen moeten samenkomen in een groter geheel en een goed samenspel vormen met de esthetica van het betreffende product.

Ik word geïnspireerd door alles om mij heen. Van de vormen van dagelijkse gebruiksvoorwerpen tot natuurfenomenen. Inspiratie creëert perspectief, waardoor ik designtechnische uitdagingen vanuit nieuwe, interessante invalshoeken kan bekijken. Ik houd ervan om elke dag iets nieuws te creëren.”

Christoffer Petersen, designer

Design gaat om functionaliteit en gevoel

Andreas is opgeleid tot Master in Industrieel Ontwerpen en startte in 2018 bij Dansani. Het ontwerpen van meubilair voor de badkamer houdt altijd in een scherp oog te hebben voor de balans tussen functie en emotie.

"Design gaat niet alleen over het visuele. Het functionele en emotionele aspect van het ontwerp moet verenigd worden met elkaar. Daarom onderzoek ik altijd welk gevoel je ervaart bij het gebruik van het product. Natuurlijk speelt het visuele mee, maar de sensualiteit en tastbaarheid staan ook centraal. Het gaat over het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de gebruiker in wisselwerking met de andere context.

Ik laat me inspireren door unieke producten, gebouwen en omgevingen waar het ontwerp met frisse blik naar een probleem kijkt en je uitdaagt hoe je het gewoonlijk doet. Als je dat doet, resulteert dit in een product dat zinvol is en een rechtvaardiging biedt in termen van verhoogde waarde en kwaliteit van leven voor de gebruiker. "

Andreas Marxen, designer

Design ontstaat waar vormen elkaar ontmoeten

Mette heeft vooral de serie Dansani Curvo ontworpen en ontwikkeld. Daarnaast heeft ze een reeks wastafels vormgegeven, die o.a. te vinden zijn in de iconische Calidris-serie. Mettes liefde voor design wordt gedreven door vormen, rondingen en materialen. Ze is in 2001 afgestudeerd aan Arkitektskolen in Aarhus.

”Design wordt pas echt interessant, wanneer het de vorm ontmoet. Het is fascinerend te ervaren hoe de look ontstaat, wanneer het geheel aan rondingen en geometrie harmonie creëren. Badkamerdesign draait in grote mate om water en natuurlijke afvoeren. Zelfs de meest rechthoekige vormen komen tot leven als de materialen structuur hebben en hun eigen vormen creëren.

De inspiratie wordt gevormd door Deens design en dus door eenvoudige lijnen in combinatie met organische vormen en natuurlijke materialen. Zorgen dat de vormen en functie passen bij de wensen van de verschillende doelgroepen, zorgt tegelijkertijd dat het ontwerpen iedere keer weer een mooie uitdaging is".

Mette Mosegaard, Sourcing & Product Responsible, Republic of Fritz Hansen