14. Maart 2018

Licht, functioneel en ultradun design

De ultradunne afdekbladen en wastafels van solid surface brengen de esthetische uitstraling van uw badkamer naar een nog hoger niveau en geven u de vrije hand voor een op maat gemaakte, geheel eigen oplossing.

Daarmee creëert u een ultradunne, functionele en stijlvolle uitstraling. De materialen zijn duurzaam en kunnen in grote lijnen in elke gewenste vorm gemaakt worden. Het is daarom niet verwonderlijk dat het flexible en duurzame composietmateriaal solid surface de afgelopen jaren een enorme opmars heeft gemaakt. In Denemarken worden deze producten onder andere verkocht onder namen als Corian, Exmar, Rector en Hi Macs. Al deze producten hebben gemeen dat ze gemaakt zijn van composietmaterialen, op basis van acryl of polyester. Solid surface is echter niet zomaar solid surface, het is een materiaal dat in meerdere kwaliteiten te koop is.

Alle verschillende kwaliteiten van het materiaal hebben gemeen, dat afdekbladen en wastafels op minimale diktes gemaakt kunnen worden, waardoor het esthetische aspect daarvan wordt opgetrokken naar het minimalistische Deense design, dat bij veel mensen populair is. De afdekbladen zijn zijdemat, voelen warm en zacht aan en kunnen bovendien in elke gewenste vorm gebogen worden, zodat wastafels en afdekbladen uit één stuk geproduceerd kunnen worden. Hierdoor zijn er geen naden, waarin zich vuil kan ophopen.


Op maat en op kleur gemaakt

Eén van de Deense bedrijven, dat solid surface met groot succes heeft omarmd en in zijn producten heeft geïntegreerd, is Dansani. Dat bedrijf staat vooral bekend om zijn klassieke, Deense designmeubels voor de badkamer. Dansani koos ervoor om met twee verschillende soorten solid surface te werken.

- In onze exclusieve topserie, Caldiris, bieden we solid surface afdekbladen en wastafels van een exclusieve kwaliteit, die het mogelijk maakt om ze precies naar de wensen van de klant op maat te maken. We kunnen afdekbladen maken volgens de afmetingen, die passen bij de architectuur van de ruimte en kunnen ze vervolgens aanpassen aan mogelijke aansluitingen van leidingen. U kunt kiezen tussen één of twee ingebouwde wasbassins met twee verschillende dieptes en we leveren de afdekbladen in vier verschillende kleuren, zegt Rasmus Kjær, CDO bij Dansani.

Daarnaast biedt Dansani, als onderdeel van de series Luna, Zaro en Special Collection, een hele reeks solid surface afdekbladen en wastafels (zowel ingebouwde als opbouwwastafels), met vaste standaardafmetingen.

- Wat betreft Luna, Zaro en Special Collection is er sprake van een gestandaardiseerde serieproductie, waar we de producten niet op dezelfde manier aanpassen. Dat geeft ons de mogelijkheid om een iets andere soort solid surface te kiezen voor een aantrekkelijkere prijs, die onderdeel is van het concept achter deze series, zegt Rasmus Kjær.


Lees de onderhoudsinstructies

Volgens Rasmus Kjær hebben beide soorten solid surface dezelfde functionele en esthetisch lichte uitstraling. Toch moet u als klant beseffen dat solid surface van een iets prijsvriendelijkere kwaliteit over het algemeen iets meer zorg behoeft, als het om onderhoud gaat.

- Men moet wat betreft de meer prijsvriendelijke kwaliteiten een beetje meer oppassen met vlekken, dus lees altijd de onderhoudsinstructie om ergernissen te voorkomen, zegt Rasmus Kjær en hij voegt daaraan toe:

- Maar alle soorten solid surface kunnen geschuurd worden met fijn schuurpapier en omdat de afdekbladen al op kleur zijn, is er sprake van een homegeen materiaal. Naderhand kun je dus niet zien dat een gedeelte is geschuurd. Daarom kunt u de afdekbladen gerust schuren als er een ongelukje is gebeurd.