Houd uw badkamer netjes

Reken af met vuil, stof en rommel. Maak het eenvoudig om uw badkamer schoon en netjes te houden.

Kent u dat?

Eigenlijk zouden er alleen een leuk zeepje en een glazen potje nagellak op de plank moeten staan, maar plotseling staan daar ook een spuitbus haarlak, een tube tandpasta en een bakje wattenstaafjes. En het afdekblad, waarop normaal gesproken alleen de zeepdispenser en een kleine varen in het hoekje staan, ligt vol met wattenschijfjes, nagelvijlen en de föhn, die op een op andere manier altijd ergens in het zicht ligt.

Al deze dingen trekken alleen maar stof aan, terwijl je er tegen opziet om schoon te maken, omdat je dan eerst grondig moet opruimen.

Als deze situatie zich ook bij u thuis voordoet, dan hebben wij de oplossing. Hier vindt u inspiratie in een aantal tips en tricks om de badkamer netjes te houden en te zorgen dat deze eenvoudig schoon te maken is.

Gebruik kasten en lades

Zorg dat u voldoende ruimte in kasten en lades heeft, zodat u de badkamerspullen daarin kunt opbergen en het stof buiten kunt sluiten. Als u geen ruimte heeft voor een traditionele hoge kast, dan kunt u altijd creatief zijn en goede plekken zoeken om bovenkastjes op te hangen.

 

Houd uw lades netjes geordend

Vergeet kastdeurtjes onder de wastafel en kies in plaats daarvan voor een meubel met lades. Zo hoeft u niet steeds door de knieën om dingen uit het kastje te halen. Gebruik doosjes om de lades in kleine vakjes in te delen, zodat elk voorwerp zijn eigen plekje heeft, makkelijk te vinden is en altijd op dezelfde plek ligt; ook als u de lade een beetje te hard open of dicht doet op een drukke maandagochtend. U kunt de bakjes zelf maken of ergens kopen, maar denk eraan om bakjes te kiezen die eenvoudig af te nemen en schoon te maken zijn.

U kunt ook een maatwerkoplossing kiezen, zoals deze van Dansani. Dansani biedt veel mogelijkheden voor het inrichten van badkamers met kasten en lades.

 

Houd rekening met uw eigen luiheid

Het is vaak gemakkelijker om de stekker van de föhn of de stijltang in het stopcontact te laten zitten dan om na gebruik het snoer netjes op te rollen en deze dingen op te ruimen. Morgen heeft u ze immers weer nodig? Gebruik uw gemakzucht in uw voordeel en rust uw kasten en lades uit met stopcontacten. Zo krijgt uw luiheid een heel elegante aanblik. Als u de stopcontacten zelf gaat plaatsen, onthoud dan dat u in de badkamer stopcontacten nodig heeft met het keurmerk IP44, zoals deze van Dansani.

Maak het eenvoudig om uw kasten netjes te houden

Gebruik kleine bakjes of doosjes die stapelbaar zijn. Daarmee heeft u controle over uw kleine dingetjes. U kunt eenvoudig het hele bakje uit de kast halen als u de inhoud nodig heeft.

U kunt ook kiezen voor een oplossing met elegante, uittrekbare bakjes die perfect op de planken van de kast passen. Op die manier beschermt u de plank zelf en kunt u bovendien het hele bakje uit kast halen als u daar iets uit wilt pakken.

 

Gebruik magneten

Het werkt in de keuken, dus waarom zou u het ook niet in de badkamer toepassen? Gebruik magneetjes om kleine metalen dingen als nagelvijlen, scharen en pincetten te ordenen. Zo zijn ze altijd eenvoudig te vinden en is het leuk voor de kinderen om ze na gebruik weer op te hangen. Deze kleine magneet zit in de spiegelkasten van Dansani.

 

Controle over uw make-up

Gebruik make-upbakken met kleine vakjes om controle te houden over alles van oogpotloden en mascara tot kwastjes. U voorkomt hierdoor make-upresten in de lades en kasten en kunt de hele bak er gewoon uithalen als u de inhoud nodig heeft.

Houd het wasgoed van de vloer

Een vloer is sneller en eenvoudiger te reinigen als daar geen dingen op staan die u steeds moet verplaatsen. Hang uw wasmand daarom aan de muur. Maar zorg dat u wel de hele mand kunt van de muur kunt pakken, wanneer u de was wilt doen

En denk aan een deksel! Kleding kan erg stoffig zijn.

Ingebouwde wasmand

Als u genoeg kastruimte heeft, kunt u de wasmand in een kast zetten. Zo heeft u geen last van stofverzamelende kleding. U kunt eventueel een soortgelijke oplossing als deze van Dansani kiezen, waarbij de kast een ingebouwde wasmand heeft.

Benut de deur

Sommige kasten, zoals deze van Dansani, zijn ingericht met planken of manden aan de binnenkant van de kastdeur. Daarin kunt u dingen bewaren die u veelvuldig gebruikt, zodat ze u tegemoet komen zwaaien als u de kast opent.

 

Denk aan de toiletlezers

Zitten er ook toiletlezers in uw familie? Maak het eenvoudig voor hen om de toiletliteratuur te ordenen, zodat die niet eindigt in de vensterbank, op het afdekblad of op de vloer. Met een hangende oplossing zoals deze van Dansani voorkomt u dat u een staand boekenrek moet verplaatsen als u de badkamer wilt schoonmaken.

 

Maak het gezellig

Een gezellige badkamer ademt een goede sfeer en maar weinig mensen koppelen een honderd procent klinische en reinigingsvriendelijke ruimte aan gezelligheid. Dus richt u badkamer in met kleine, sobere plankjes of mandjes voor kleine accessoires om zodoende sfeer te creëren. Zorg er wel voor dat deze zo klein zijn, dat er geen ruimte is voor allerlei dingen die niet op de plank thuishoren.