Haderslev, 5 Maart 2020

PERSBERICHT

Dansani, de Deense badkamergroep, neemt Zweedse collega over en wordt marktleider in Scandinavië

De eigenaar en CEO van Dansani, Carsten Friis, neemt de Zweedse concurrent INR over. De overname maakt Dansani / INR samen de grootste leverancier van badkamermeubels en douchewanden in Scandinavië. Dansani is sterk op de Deense markt, en INR is dat in Zweden, terwijl beide bedrijven solide zijn vertegenwoordigd in Noorwegen en Finland. De gecombineerde omzet in de Scandinavische landen zal meer dan DKK 500 miljoen (ca. 67 miljoen Euro) bedragen.

INR / Dansani presenteren een sterke productmix. Terwijl INR een leider is in op maat gemaakte douche-oplossingen, is Dansani toonaangevend in de categorie badkamermeubels. Op de korte termijn is het doel zich te concentreren op bestaande activiteiten waar beide bedrijven bekend om staan in Scandinavië, terwijl de samenwerking wordt versterkt. In de toekomst is de ambitie om verder uit te breiden naar markten in Centraal-Europa.

“INR is een perfecte match voor Dansani en de twee bedrijven vullen elkaar goed aan, zowel met hun assortiment en marktposities als met hun bedrijfscultuur. Na de aankoop zal Dansani / INR een belangrijke speler zijn in onze productcategorieën en primaire markten. Als een eenheid zal Dansani / INR de nodige kracht hebben om de verkoop in onze huidige markten te versterken en uit te breiden naar nieuwe. Ik ben zeer verheugd dat deze aankoop succesvol is geweest ”, aldus de CEO, Carsten Friis.

“De overname met Dansani als nieuwe eigenaar van INR is het best mogelijke scenario. Deze fusie betekent een tastbaar voordeel voor zowel werknemers als klanten. Met name voor onze klanten, die profiteren van het feit dat beide bedrijven een breder assortiment aan producten, diensten en expertise kunnen leveren. Ik ben verheugd om de stok door te geven aan Carsten Friis, die CEO wordt van het nieuwe Dansani / INR-concern ”, zegt Per Skårner. Na de overname neemt hij afscheid van operationele verantwoordelijkheid, maar blijft hij bestuurslid van INR / Dansani.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Carsten Friis
Owner and CEO
Dansani A/S

Telefon: +45 21 78 66 98
e-mail: cfr@dansani.dk

 

Johan Nyman
Nordic Head of Sales and Marketing
INR Nordic AB

Telefon: +46 739 40 05 29
e-mail: johan.nyman@inr.se

 

Over Dansani

Dansani entwickelt und vermarktet Produkte für das Badezimmer. Das Unternehmen hat sich der dänischen Designtradition verschrieben, in der gutes Dansani A / S ontwikkelt en verkoopt badkamerproducten en heeft diepe wortels in traditioneel Deens design, waarbij bekwaam vakmanschap, eenvoud en functionaliteit centraal staan. Dansani werd opgericht in 1983 met het hoofdkantoor in Haderslev en levert stilistische oplossingen voor kwaliteitsbewuste klanten. Met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zweden. Meer dan 80 procent van de omzet van Dansani wordt buiten Denemarken gegenereerd.

 

Over INR

Het ontwerp is eenvoudig Scandinavisch, producten van hoge kwaliteit met aandacht voor detail. INR werd in 1988 opgericht in Scania in Zweden, met hoofdkantoor in Malmö en productiefaciliteiten in Jönköping. Het aandelenfonds CapMan is sinds 2010 eigenaar van INR. De belangrijkste markten van INR bevinden zich in Zweden, Noorwegen en Finland.

Zie meer op www.inr.se